Pozivno pismo za akciju!

ПОЗИВНО ПИСМО

Поштовани планинарски пријатељи,
Скијашко планинарски клуб „Власина“ Сурдулица, позива вас на своју традиционалну акцију у оквиру култруно-туристичке манифестације „Власинско лето“

„ТРЕЋИ МЕЂУНАРОДНИ УСПОН ВЛАСИНА 2015.“
(планина Грамада – врхови Велики Вртоп 1721 м и Мали Вртоп 1685 м)
11. јул 2015. године (субота)

Планина Грамада је планина северо-источно од Власинског језера. Позната је по ливадама и пашњацима на којима расте власинска боровница, дивље јагоде, дивље малине и многе врсте лековитог биља. Највиши врх планине је Велики Вртоп, висок 1.721 мнв.
Грамада је, због благог терена и не превелике висинске разлике од око 490 м, доступна планинарима и излетницима свих узраста и свих нивоа планинарског искуства.
Обележена стаза успона на Грамаду, полази од скретања за село Полом са магистралног пута Власина – Црна Трава – Власотинце – Лесковац.
У повратку, спуштамо се преко бране Власинксог језера до ливаде поред „мрестилишта“ где ће за све учеснике бити обезбеђен бесплатан ручак – планинарски пасуљ.
За време и после ручка, уживаћемо уз музику трубача који се у оквиру „Власинског лета 2015.“ такмиче за избор представника који ће учествовати на такмичењу у Гучи.

ПРОГРАМ АКЦИЈЕ:
Субота 11.07.2015. године
8:30 – окупљање учесника код скретања за село Полом на путу Власина – Црна Трава, свечано отварање акције
9:00 – полазак на успон. Водиче на стази обезбеђује организатор.
11:00 –излазак на врх Мали Вртоп (1685 м), задржавање на врху до 15 минута
12:00 – излазак на врх Велики Вртоп (1.721 мнв), задржавање на врху до 30 минута
15:30 – повратак до „мрестилишта“
15:30-17:00 – подела оброка – планинарског пасуља и подела захвалница за учешће планинарским клубовима и друштвима и појединцима.

Ручак је БЕСПЛАТАН! Учесници треба да понесу порције и прибор за јело!
до 18:00 – забава и дружење уз трубаче
18:30 – свечани завршетак акције и растанак планинара

НАПОМЕНА: На стази је неопходно придржавати се упутстава водича као и одредаба „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“. Учесници акције учествују на акцији на сопствену одговорност. Сви учесници морају имати одговарајућу обућу и одећу и опрему за кретање у летњим условима. Потребно је користити и кремe или млекo за заштиту од сунчевих зрака.
Воде има на стази у селу Полом. Препоручујемо да сваки учесник са собом носи 2 литра воде, као и сендвиче, слаткише и др. Стаза је кружна и укупна дужина је око 16км.
Моле се вође пута из планинарских клубова и друштава, да по доласку на паркиралиште код скретања за село Полом (1,5 км од бране Власинског језера према Црној Трави), организаторима предају списак учесника са наведеном годином рођења сваког учесника, ради матичне евиденције и касније поделе признања учесницима.
Особе за контакт:
– Славољуб Радуловић, телефон: 064/6350117, мејл: spk.vlasina@yahoo.com
– Велимир Најдановић, телефон: 064/3847710, мејл: spk.vlasina@yahoo.com
Срдачан планинарски поздрав,

СКИЈАШКО-ПЛАНИНАРСКИ КЛУБ
„ВЛАСИНА“ СУРДУЛИЦА

П Р Е Д С Е Д Н И К,
Славољуб Радуловић

 

Вођа пута је Братимир Митић – Браца

Контакт телефон: 064/665-3250